Vytvořit nový účet
x

Přihlašte se:

Uživatelské jméno:

Heslo:
 

nebo Vytvořit nový účet

  Zapomenuté heslo?



Odpovědět 
 
Hodnocení tématu:
  • 0 Hlasů - 0 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Náhrada rádia RAQ
Autor Zpráva
Pavel M Offline
425 příspěvků na Jeep-clubu :-)

Příspěvků: 1 346
Připojen(a): 07-03-2012
Přidat uživateli hodnocení 5
Příspěvek: #1
Náhrada rádia RAQ
Ahoj, potřeboval bych vyměnit origo rádio RAQ za něco rozumnějšího.

       

Tohle rádio má US lichý frekvence, tudíž hlaje úpně na h...o. Chtěl bych něco, co umí mp3, co má Hands-free a hlavně zachovat ovládání na volantu.

Máte typ na náhradu?

Koukal jsem na tohle:
https://www.ebay.com/itm/Car-DVD-GPS-Nav...:0&vxp=mtr

nebo tohle:
https://www.ebay.com/itm/Android-8-0-Car...:0&vxp=mtr

Ale nemám páru, jestli by to šlo prostou výměnou kus za kus Stydílek

... hlavně tam píšou, že nepodporuje tovární zesilovač...Nevím, jestli ho mám a jak to pořešit...

Jeep Commander 3.0 CRD Overland, 2007, 2"lift - prodáno
ale na USA jsem nezanevřel: Dodge Durango 5,7HEMI Mrkálek
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 13-10-2018 10:37 AM od Pavel M.)
13-10-2018 10:35 AM
Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele Přidej Poděkování Odpovědět s citací příspěvku
Pavel M Offline
425 příspěvků na Jeep-clubu :-)

Příspěvků: 1 346
Připojen(a): 07-03-2012
Přidat uživateli hodnocení 5
Příspěvek: #2
RE: Náhrada rádia RAQ
Takže rádio zakoupeno na Aliexpress https://www.aliexpress.com/item/40001849...4c4duZWfQT

Dle jejich návodu jsem zvolil variantu dopravy "Sellers Shipping". Zboží přišlo z Polska bez daně a cla, tzn. za tu cenu, co tam maj.

Instalace proběhla pouze výměnou kus za kus a zastrčením konektorů do zdířek. Malá svorkovnice, co čumí z auta je bez zapojení a vše funguje jak má.

Co to umí:
- rádio
- 1x DVD (čte DVD, CD, Divx, pálený i nepálený)
- 2x microSD karta (jedna obsazená navigací)
- USB (čte hudbu i filmy)
- USB na připojení palubní kamery
- AV vstup pro zadní kameru
- přednahraná navigace s externí anténou
- spousta audio a video vstupů a výstupů např. pro stropní monitor
- Bluethooth Hands-Free s externím mikrofonem, všechno na displeji vč. seznamu čísel ze spárovaného mobilu
- a protože to má Androida 9, tak lze doinstalovat naprosto vše z Google Play, jako na mobilu tzn. třeba navigaci Waze

Poznatky:
- naprosto vše, vč. navigace a ovládání je v češtině
- když zařadím zpátečku, tak se rozsvítí obrazovka zpětné kamery s vodícíma čárama, přestože ještě žádnou kameru nemám. Takže žádné připojování k couvací žárovce. Ten CANbus, to prostě pozná
- vše hraje naprosto úžasně a při správném nastavení equalizéru i dle mého laického ucha kvalitně

- trochu mě vadí, že nejde zapnout při vypnutém klíčku, resp. jde spustit pouze v poloze "rozsvícené kontrolky na přístrojovce"

Za mně 1+ Mrkálek

                   

Jeep Commander 3.0 CRD Overland, 2007, 2"lift - prodáno
ale na USA jsem nezanevřel: Dodge Durango 5,7HEMI Mrkálek
26-12-2019 09:41 PM
Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele Přidej Poděkování Odpovědět s citací příspěvku
[-] Následující 8 uživatelé vyslovil/li Poděkování pro Pavel M za tento příspěvek:
standa.t, televizekarel, zapa, Luma, mmarek, kolis, martiniano, Jancho
televizekarel Offline
JFcz-PoužíváČasto

Příspěvků: 441
Připojen(a): 01-12-2012
Přidat uživateli hodnocení 2
Příspěvek: #3
RE: Náhrada rádia RAQ
Tak ať dobře slouží. Škoda že já mám REJ.
K

Jeep WK2, 3.0 CRD V6. OVERLAND
27-12-2019 10:20 AM
Navštívit uživatelův web Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele Přidej Poděkování Odpovědět s citací příspěvku
pepaZJ Offline
JFcz-Off-ZJ

Příspěvků: 131
Připojen(a): 17-03-2016
Přidat uživateli hodnocení 2
Příspěvek: #4
RE: Náhrada rádia RAQ
[quote='Pavel M' pid='281518' dateline='1577392867']
Takže rádio zakoupeno na Aliexpress https://www.aliexpress.com/item/40001849...4c4duZWfQT


čau,

přemejšlim taky o výměně ve WK, jak jsi s ním s odstupem spokojenej? Funguje ovládání na volantu?

dík!
J.

WH 4,7V8 / ZJ 5,2V8
Forester 2,0i / Frontera 3,2V6-ex
07-05-2021 10:15 AM
Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele Přidej Poděkování Odpovědět s citací příspěvku
Pavel M Offline
425 příspěvků na Jeep-clubu :-)

Příspěvků: 1 346
Připojen(a): 07-03-2012
Přidat uživateli hodnocení 5
Příspěvek: #5
RE: Náhrada rádia RAQ
Rádio funguje bez problémů i všechno ostatní, jak má. Funguje i ovládání na volantu.
Nějaký malý vady na kráse to má:
- příjem na origo anténu nic moc. Musel jsem koupit napájenou anténu na okno
- nefunguje automatické přelaďování frekvencí dle síly signálu, prostě vyjedeš mimo signál a rádio začne šumět, aniž by si našlo jinou silnější frekvenci
- občas ( tak jednou za 10 nastartování) rádio naběhne, ale bez zvuku. Pak se musí hlavním knoflíkem vypnout a hned zase zapnout a naběhne hned jak má.
- není to asi vada, ale vlastnost Chehták a to, že nejde spustit bez nastartovaného motoru, resp. bez zapnutého klíčku až do rozsvícených kontrolek

Jinak co se týká přehrávání z SD karet, USB disků, navigací, hands free do repráků, spárování s mobilem, přehrávání skladeb z mobilu přes Bluetooth, příjem Wifi a 4G hotspotu z mobilu vše 1++ PalecNahoru

Jeep Commander 3.0 CRD Overland, 2007, 2"lift - prodáno
ale na USA jsem nezanevřel: Dodge Durango 5,7HEMI Mrkálek
09-05-2021 08:46 PM
Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele Přidej Poděkování Odpovědět s citací příspěvku
[-] Následující 2 uživatelé vyslovil/li Poděkování pro Pavel M za tento příspěvek:
kolis, pepaZJ
Harley Offline
Pražák

Příspěvků: 24 733
Připojen(a): 25-11-2011
Přidat uživateli hodnocení 61
Příspěvek: #6
RE: Náhrada rádia RAQ
Zkus pohledat v menu. Mělo by tam jít nastavit jestli to má hrát bez zapnutí klíčků a nebo nastavení zpoždění vypnutí po vypnutí zapalování..Měl jsem to zatím ve všech čínskejch android rádií.

07 Jeep Wrangler JK Unlimited X 3,8 V6-automat-2,5" lift-33" BFG A/T, 4.88, Selec Trac, AEV hood,Flowmaster50. 1J4GA39117L105111

http://www.profiperform.cz
https://www.facebook.com/profiperformpraha/

https://www.nova434.cz
10-05-2021 07:48 AM
Navštívit uživatelův web Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele Přidej Poděkování Odpovědět s citací příspěvku
PavelP Offline
JFcz-Používá247

Příspěvků: 2 913
Připojen(a): 17-09-2013
Přidat uživateli hodnocení 11
Příspěvek: #7
RE: Náhrada rádia RAQ
Zeptám se , předem díky

Jak funguje navigace , je potřeba nějaká sim karta ?
Mě to hlásí , že není přístup k internetu Rozčarovánek
Zkoušel jsem rádio propojit přes WiFI ale pokaždé když zapnu rádio tak musím vše nastavit znova což mě s..e Chehták

Jeep Grand Cherokee WJ 4.7 V8 H.O. Overland Gaz LPG
BMW E 39 540 iA 4,4 V8 210 kW
Vosum hrnců je vosum hrnců,objem ničím nenahradíš JazykoPlaz
Fiat Ducato 120 Multijeet 2,3D
10-05-2021 08:14 AM
Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele Přidej Poděkování Odpovědět s citací příspěvku
Harley Offline
Pražák

Příspěvků: 24 733
Připojen(a): 25-11-2011
Přidat uživateli hodnocení 61
Příspěvek: #8
RE: Náhrada rádia RAQ
Celý rádio je Android,stejný jako tablet či telefon. Navigaci má tam standartně,většinou IGO a v rámci google,bez kterýho android nejede,tak ještě google maps ale stáhnout se dají všechny možný,co jsou v nabídce google play. Já nejvíc používám Mapy.cz. ,jsou nejpřesnější a nejpřehlednější.
Aby to mělo internet,musel bys mít rádio se slotem ,přídavným,který bejvá příplatkovej na SIM. Pak jedině Wifi nebo hotspot

07 Jeep Wrangler JK Unlimited X 3,8 V6-automat-2,5" lift-33" BFG A/T, 4.88, Selec Trac, AEV hood,Flowmaster50. 1J4GA39117L105111

http://www.profiperform.cz
https://www.facebook.com/profiperformpraha/

https://www.nova434.cz
10-05-2021 05:58 PM
Navštívit uživatelův web Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele Přidej Poděkování Odpovědět s citací příspěvku
[-] Následující 1 uživatel vyslovil/li Poděkování pro Harley za tento příspěvek:
PavelP
PavelP Offline
JFcz-Používá247

Příspěvků: 2 913
Připojen(a): 17-09-2013
Přidat uživateli hodnocení 11
Příspěvek: #9
RE: Náhrada rádia RAQ
(10-05-2021 05:58 PM)Harley napsal(a):  Celý rádio je Android,stejný jako tablet či telefon. Navigaci má tam standartně,většinou IGO a v rámci google,bez kterýho android nejede,tak ještě google maps ale stáhnout se dají všechny možný,co jsou v nabídce google play. Já nejvíc používám Mapy.cz. ,jsou nejpřesnější a nejpřehlednější.
Aby to mělo internet,musel bys mít rádio se slotem ,přídavným,který bejvá příplatkovej na SIM. Pak jedině Wifi nebo hotspot

no SIM slot to rádio má , přes tu wifi sít ( telefon - radio ) mě navigace nejde , přes hotspot to jde ale musím to vždy před jízdou zapínat a nastavovat.
Asi to mám blbě nastavený
Bleju túd spojení rádio telefon jako hends free funguje normálně

Jeep Grand Cherokee WJ 4.7 V8 H.O. Overland Gaz LPG
BMW E 39 540 iA 4,4 V8 210 kW
Vosum hrnců je vosum hrnců,objem ničím nenahradíš JazykoPlaz
Fiat Ducato 120 Multijeet 2,3D
10-05-2021 06:09 PM
Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele Přidej Poděkování Odpovědět s citací příspěvku
Harley Offline
Pražák

Příspěvků: 24 733
Připojen(a): 25-11-2011
Přidat uživateli hodnocení 61
Příspěvek: #10
RE: Náhrada rádia RAQ
víc nevím. Já to vždy jen zapnul a běželo to. Aktivace stejná,jako třeba s novým telefonem. SIMku jsem tam nikdy nedával,jedu jen wifi nebo hotspot.Rádio poslouchám vyjímečně a jen rádiově. Mě tam většinou běží TV

07 Jeep Wrangler JK Unlimited X 3,8 V6-automat-2,5" lift-33" BFG A/T, 4.88, Selec Trac, AEV hood,Flowmaster50. 1J4GA39117L105111

http://www.profiperform.cz
https://www.facebook.com/profiperformpraha/

https://www.nova434.cz
10-05-2021 06:22 PM
Navštívit uživatelův web Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele Přidej Poděkování Odpovědět s citací příspěvku
Odpovědět 




Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 1 Host(é)