JeepForum.cz
Náhrada rádia RAQ - Verze k tisku

+- JeepForum.cz (http://jeepforum.cz)
+-- Fórum: JeepTech - Obecně (/forumdisplay.php?fid=14)
+--- Fórum: JTO - Elektro-Audio-Video-Navi-CB (/forumdisplay.php?fid=31)
+--- Téma: Náhrada rádia RAQ (/showthread.php?tid=7314)

1 2 3 4


Náhrada rádia RAQ - Pavel M - 13-10-2018 10:35 AM

Ahoj, potřeboval bych vyměnit origo rádio RAQ za něco rozumnějšího.

[attachment=35698][attachment=35699]

Tohle rádio má US lichý frekvence, tudíž hlaje úpně na h...o. Chtěl bych něco, co umí mp3, co má Hands-free a hlavně zachovat ovládání na volantu.

Máte typ na náhradu?

Koukal jsem na tohle:
https://www.ebay.com/itm/Car-DVD-GPS-Navi-Radio-Stereo-For-Dodge-RAM-Chrysler-300C-Jeep-Grand-Cherokee/201567361883?hash=item2eee59db5b:g:RWMAAOSwvg9XeyR~:rk:4:pf:0&vxp=mtr

nebo tohle:
https://www.ebay.com/itm/Android-8-0-Car-GPS-Navi-DVD-Radio-For-Dodge-RAM-Chrysler-Jeep-Grand-Cherokee/201582400189?hash=item2eef3f52bd:g:700AAOSwhO9bVa5h:rk:7:pf:0&vxp=mtr

Ale nemám páru, jestli by to šlo prostou výměnou kus za kus Stydílek

... hlavně tam píšou, že nepodporuje tovární zesilovač...Nevím, jestli ho mám a jak to pořešit...


RE: Náhrada rádia RAQ - Pavel M - 26-12-2019 09:41 PM

Takže rádio zakoupeno na Aliexpress https://www.aliexpress.com/item/4000184918365.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.720f4c4duZWfQT

Dle jejich návodu jsem zvolil variantu dopravy "Sellers Shipping". Zboží přišlo z Polska bez daně a cla, tzn. za tu cenu, co tam maj.

Instalace proběhla pouze výměnou kus za kus a zastrčením konektorů do zdířek. Malá svorkovnice, co čumí z auta je bez zapojení a vše funguje jak má.

Co to umí:
- rádio
- 1x DVD (čte DVD, CD, Divx, pálený i nepálený)
- 2x microSD karta (jedna obsazená navigací)
- USB (čte hudbu i filmy)
- USB na připojení palubní kamery
- AV vstup pro zadní kameru
- přednahraná navigace s externí anténou
- spousta audio a video vstupů a výstupů např. pro stropní monitor
- Bluethooth Hands-Free s externím mikrofonem, všechno na displeji vč. seznamu čísel ze spárovaného mobilu
- a protože to má Androida 9, tak lze doinstalovat naprosto vše z Google Play, jako na mobilu tzn. třeba navigaci Waze

Poznatky:
- naprosto vše, vč. navigace a ovládání je v češtině
- když zařadím zpátečku, tak se rozsvítí obrazovka zpětné kamery s vodícíma čárama, přestože ještě žádnou kameru nemám. Takže žádné připojování k couvací žárovce. Ten CANbus, to prostě pozná
- vše hraje naprosto úžasně a při správném nastavení equalizéru i dle mého laického ucha kvalitně

- trochu mě vadí, že nejde zapnout při vypnutém klíčku, resp. jde spustit pouze v poloze "rozsvícené kontrolky na přístrojovce"

Za mně 1+ Mrkálek

[attachment=38054][attachment=38055][attachment=38056][attachment=38057][attachment=38058]


RE: Náhrada rádia RAQ - televizekarel - 27-12-2019 10:20 AM

Tak ať dobře slouží. Škoda že já mám REJ.
K


RE: Náhrada rádia RAQ - pepaZJ - 07-05-2021 10:15 AM

[quote='Pavel M' pid='281518' dateline='1577392867']
Takže rádio zakoupeno na Aliexpress https://www.aliexpress.com/item/4000184918365.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.720f4c4duZWfQT


čau,

přemejšlim taky o výměně ve WK, jak jsi s ním s odstupem spokojenej? Funguje ovládání na volantu?

dík!
J.


RE: Náhrada rádia RAQ - Pavel M - 09-05-2021 08:46 PM

Rádio funguje bez problémů i všechno ostatní, jak má. Funguje i ovládání na volantu.
Nějaký malý vady na kráse to má:
- příjem na origo anténu nic moc. Musel jsem koupit napájenou anténu na okno
- nefunguje automatické přelaďování frekvencí dle síly signálu, prostě vyjedeš mimo signál a rádio začne šumět, aniž by si našlo jinou silnější frekvenci
- občas ( tak jednou za 10 nastartování) rádio naběhne, ale bez zvuku. Pak se musí hlavním knoflíkem vypnout a hned zase zapnout a naběhne hned jak má.
- není to asi vada, ale vlastnost Chehták a to, že nejde spustit bez nastartovaného motoru, resp. bez zapnutého klíčku až do rozsvícených kontrolek

Jinak co se týká přehrávání z SD karet, USB disků, navigací, hands free do repráků, spárování s mobilem, přehrávání skladeb z mobilu přes Bluetooth, příjem Wifi a 4G hotspotu z mobilu vše 1++ PalecNahoru


RE: Náhrada rádia RAQ - Harley - 10-05-2021 07:48 AM

Zkus pohledat v menu. Mělo by tam jít nastavit jestli to má hrát bez zapnutí klíčků a nebo nastavení zpoždění vypnutí po vypnutí zapalování..Měl jsem to zatím ve všech čínskejch android rádií.


RE: Náhrada rádia RAQ - PavelP - 10-05-2021 08:14 AM

Zeptám se , předem díky

Jak funguje navigace , je potřeba nějaká sim karta ?
Mě to hlásí , že není přístup k internetu Rozčarovánek
Zkoušel jsem rádio propojit přes WiFI ale pokaždé když zapnu rádio tak musím vše nastavit znova což mě s..e Chehták


RE: Náhrada rádia RAQ - Harley - 10-05-2021 05:58 PM

Celý rádio je Android,stejný jako tablet či telefon. Navigaci má tam standartně,většinou IGO a v rámci google,bez kterýho android nejede,tak ještě google maps ale stáhnout se dají všechny možný,co jsou v nabídce google play. Já nejvíc používám Mapy.cz. ,jsou nejpřesnější a nejpřehlednější.
Aby to mělo internet,musel bys mít rádio se slotem ,přídavným,který bejvá příplatkovej na SIM. Pak jedině Wifi nebo hotspot


RE: Náhrada rádia RAQ - PavelP - 10-05-2021 06:09 PM

(10-05-2021 05:58 PM)Harley napsal(a):  Celý rádio je Android,stejný jako tablet či telefon. Navigaci má tam standartně,většinou IGO a v rámci google,bez kterýho android nejede,tak ještě google maps ale stáhnout se dají všechny možný,co jsou v nabídce google play. Já nejvíc používám Mapy.cz. ,jsou nejpřesnější a nejpřehlednější.
Aby to mělo internet,musel bys mít rádio se slotem ,přídavným,který bejvá příplatkovej na SIM. Pak jedině Wifi nebo hotspot

no SIM slot to rádio má , přes tu wifi sít ( telefon - radio ) mě navigace nejde , přes hotspot to jde ale musím to vždy před jízdou zapínat a nastavovat.
Asi to mám blbě nastavený
Bleju túd spojení rádio telefon jako hends free funguje normálně


RE: Náhrada rádia RAQ - Harley - 10-05-2021 06:22 PM

víc nevím. Já to vždy jen zapnul a běželo to. Aktivace stejná,jako třeba s novým telefonem. SIMku jsem tam nikdy nedával,jedu jen wifi nebo hotspot.Rádio poslouchám vyjímečně a jen rádiově. Mě tam většinou běží TV