Vytvořit nový účet
x

Přihlašte se:

Uživatelské jméno:

Heslo:
 

nebo Vytvořit nový účet

  Zapomenuté heslo?



Odpovědět 
 
Hodnocení tématu:
  • 0 Hlasů - 0 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Liberty KK 130Kw - problém
Autor Zpráva
Goldfuse Offline
JFcz-NOváček

Příspěvků: 9
Připojen(a): 15-07-2018
Přidat uživateli hodnocení 0
Příspěvek: #1
Liberty KK 130Kw - problém
Zdravím všechny majitele této značky. Jsem nováčkem v této značce. Koupil jsem Jeep Cherokeeho 2.8 CRD (podle techničáku Liberty KK) rok výroby 2008. Prošel jsem manuály i strýčka googla, ale k odpovědi na mé otázky jsem se nedostal.

1) zajímá mne, kde zjistím aktuální / průměrnou spotřebu
2) Mám pocit, že mi chybí páčka "tempomatu" podle fotek tohoto typu Jeepu
3) Co s čidlem pneumatik? neustále na mě huláká a přitom je pneu správně nahuštěno.

Ano, asi se pár z vás pousměje, ale opravdu jsem nic kloudného nevygooglil, takže jako poslední možnost tu jste vy.

V příloze zasílám foto. Díky za odpovědi.

[Obrázky: IMG_2189.jpg]
[Obrázky: IMG_2096.jpg]
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 15-07-2018 04:14 PM od Goldfuse.)
15-07-2018 04:13 PM
Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele Přidej Poděkování Odpovědět s citací příspěvku
SleepyDelegate Offline
CmdrOrvis

Příspěvků: 1 676
Připojen(a): 21-08-2016
Přidat uživateli hodnocení 14
Příspěvek: #2
RE: Liberty KK 130Kw - problém
To je škoda, že jsi nás vzal jako až poslední možnost. Na druhou stranu, já osobně jsem ti jen přišel říci, že nevím ani jednu z těch věcí, na které se ptáš... Chehták

Ale položím ti otázku: opravdu máš v kolech senzory?

Wrench, wheel, wrench, repeat... YouTube Certified Mechanic...
1997 Jeep Grand Cherokee 5.2 V8 Orvis
2007 Jeep Commander 5.7 V8 HEMI Limited
15-07-2018 06:09 PM
Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele Přidej Poděkování Odpovědět s citací příspěvku
[-] Následující 1 uživatel vyslovil/li Poděkování pro SleepyDelegate za tento příspěvek:
Goldfuse
Jarda 58 Offline
JFcz-Používá247

Příspěvků: 2 757
Připojen(a): 30-11-2011
Přidat uživateli hodnocení 29
Příspěvek: #3
RE: Liberty KK 130Kw - problém
Taky zdravím, poslední možnost, jak se zbavit problému je vrakoviště, ale to máš ještě daleko.

1. Aktuální spotřebu zjistíš nejlépe na kalkulačce kolik najedeš km na nádrž. doplníš plnou, vynuluješ a po dotankování spočítáš.
2. Předpokládám, že ovládání tempomatu bude na volantu.
3. Co se týká TPMS je tu toho spousta napsáno. Těch možností je hodně, od samotných čidel po snímače. To zjistíš možná na diagnostice. Mně se osvědčilo celý tenhle krám vypnout a je klid.

"" benzín je odpad při výrobě nafty JazykoPlaz ""
15-07-2018 06:11 PM
Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele Přidej Poděkování Odpovědět s citací příspěvku
[-] Následující 1 uživatel vyslovil/li Poděkování pro Jarda 58 za tento příspěvek:
Goldfuse
Goldfuse Offline
JFcz-NOváček

Příspěvků: 9
Připojen(a): 15-07-2018
Přidat uživateli hodnocení 0
Příspěvek: #4
RE: Liberty KK 130Kw - problém
Jasny ze tam jsou senzory :D No vidim to na tu druhou radu :D Vypnout senzory a je klid. BTW tempomant tahle verze asi "nema" , páčku jsem nenašel a volant mám bez tlačítek. Ale je to divné, když hledám podle typu jeepa, který mám, tak mi vyskočí s páčkou tempomatu pod volantem..a já nic :/

Každopádně díky hoši
15-07-2018 08:04 PM
Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele Přidej Poděkování Odpovědět s citací příspěvku
SleepyDelegate Offline
CmdrOrvis

Příspěvků: 1 676
Připojen(a): 21-08-2016
Přidat uživateli hodnocení 14
Příspěvek: #5
RE: Liberty KK 130Kw - problém
(15-07-2018 08:04 PM)Goldfuse napsal(a):  Jasny ze tam jsou senzory :D No vidim to na tu druhou radu :D Vypnout senzory a je klid. BTW tempomant tahle verze asi "nema" , páčku jsem nenašel a volant mám bez tlačítek. Ale je to divné, když hledám podle typu jeepa, který mám, tak mi vyskočí s páčkou tempomatu pod volantem..a já nic :/

Každopádně díky hoši

Počkej počkej, ještě nám neutíkej... Chehták

Viděl jsi fyzicky ty senzory v kolech, nebo ti jen předchozí majitel řekl, že tam jsou a že to trochu blbne?

A hoď sem VINko, mrkneme se na build sheet, jestli tam máš Cruise Control napsaný...

Mimochodem, vypnout to jde? V USandA tvrdí, že to vypnout nejde, protože to předepisuje zákon... Ale je pravda, že to tam ochcávají tím, že si koupí EVIC z auta, které TPMS nemělo a jediné, co jim to pak dělá, že svítí kontrolka, ale aspoň to nebimbá...

Wrench, wheel, wrench, repeat... YouTube Certified Mechanic...
1997 Jeep Grand Cherokee 5.2 V8 Orvis
2007 Jeep Commander 5.7 V8 HEMI Limited
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 15-07-2018 08:18 PM od SleepyDelegate.)
15-07-2018 08:15 PM
Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele Přidej Poděkování Odpovědět s citací příspěvku
Goldfuse Offline
JFcz-NOváček

Příspěvků: 9
Připojen(a): 15-07-2018
Přidat uživateli hodnocení 0
Příspěvek: #6
RE: Liberty KK 130Kw - problém
(15-07-2018 08:15 PM)SleepyDelegate napsal(a):  
(15-07-2018 08:04 PM)Goldfuse napsal(a):  Jasny ze tam jsou senzory :D No vidim to na tu druhou radu :D Vypnout senzory a je klid. BTW tempomant tahle verze asi "nema" , páčku jsem nenašel a volant mám bez tlačítek. Ale je to divné, když hledám podle typu jeepa, který mám, tak mi vyskočí s páčkou tempomatu pod volantem..a já nic :/

Každopádně díky hoši

Počkej počkej, ještě nám neutíkej... Chehták

Viděl jsi fyzicky ty senzory v kolech, nebo ti jen předchozí majitel řekl, že tam jsou a že to trochu blbne?

A hoď sem VINko, mrkneme se na build sheet, jestli tam máš Cruise Control napsaný...

Mimochodem, vypnout to jde? V USandA tvrdí, že to vypnout nejde, protože to předepisuje zákon... Ale je pravda, že to tam ochcávají tím, že si koupí EVIC z auta, které TPMS nemělo a jediné, co jim to pak dělá, že svítí kontrolka, ale aspoň to nebimbá...


VIN: 1J8GNC8938W223851

Jasny, je mozny ze v pneu vubec ty senzory nejsou :D Taky me to napadlo
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 15-07-2018 08:55 PM od Goldfuse.)
15-07-2018 08:53 PM
Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele Přidej Poděkování Odpovědět s citací příspěvku
SleepyDelegate Offline
CmdrOrvis

Příspěvků: 1 676
Připojen(a): 21-08-2016
Přidat uživateli hodnocení 14
Příspěvek: #7
RE: Liberty KK 130Kw - problém
Tady máš build sheet:

   
   
   
   
   
   

Wrench, wheel, wrench, repeat... YouTube Certified Mechanic...
1997 Jeep Grand Cherokee 5.2 V8 Orvis
2007 Jeep Commander 5.7 V8 HEMI Limited
15-07-2018 08:58 PM
Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele Přidej Poděkování Odpovědět s citací příspěvku
[-] Následující 1 uživatel vyslovil/li Poděkování pro SleepyDelegate za tento příspěvek:
Goldfuse
Goldfuse Offline
JFcz-NOváček

Příspěvků: 9
Připojen(a): 15-07-2018
Přidat uživateli hodnocení 0
Příspěvek: #8
RE: Liberty KK 130Kw - problém
(15-07-2018 08:58 PM)SleepyDelegate napsal(a):  Tady máš build sheet:

Tak koukam, tedy jestli jsem to neprehledl, ze tempomat ani pocitac to nema..teda podle built sheetu na moje vinko?
15-07-2018 09:05 PM
Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele Přidej Poděkování Odpovědět s citací příspěvku
Wily Offline
Uz je taky pryc

Příspěvků: 11 926
Připojen(a): 17-01-2012
Přidat uživateli hodnocení 25
Příspěvek: #9
RE: Liberty KK 130Kw - problém
nj, socka pro velký boháče, protože je to v dieselu Chehták
15-07-2018 09:08 PM
Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele Přidej Poděkování Odpovědět s citací příspěvku
[-] Následující 1 uživatel vyslovil/li Poděkování pro Wily za tento příspěvek:
KaCzaba
Goldfuse Offline
JFcz-NOváček

Příspěvků: 9
Připojen(a): 15-07-2018
Přidat uživateli hodnocení 0
Příspěvek: #10
RE: Liberty KK 130Kw - problém
(15-07-2018 09:08 PM)Wily napsal(a):  nj, socka pro velký boháče, protože je to v dieselu Chehták

Tak mě to nevadí, že to nemá tempomat a počítač, spíš mé ženě :D je zvyklá na tyhle serepatičky. Já osobně neřeším jestli jedu za 8.5 nebo za 12 litrů :D
15-07-2018 09:09 PM
Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele Přidej Poděkování Odpovědět s citací příspěvku
Odpovědět 




Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 1 Host(é)